QR-info-BLOK 3 j- Covid-19, Corona-Steffie.

Deze pagina vind je met > https://bit.ly/2w87ds3

Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen.

Het inhoudelijk ontwerp werd gemaakt door Leerzelfonline in opdracht het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

https://corona.steffie.nl/nl/

————————————————————–

Algemeen nieuws over corona

Coronavirus eenvoudig uitgelegd op corona.steffie.nl

Informatie begrijpen over het coronavirus kan soms best lastig zijn. Daarom is er de uitleghulp Steffie. Op corona.steffie.nl legt ze op een eenvoudige manier uit hoe je bijvoorbeeld kunt zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt.

Uitleghulp Steffie

Het kabinet heeft gisteren besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en de capaciteit op de Intensive-Care afdelingen voordat er met zekerheid gezegd kan worden dat de epidemie onder controle is en dus de maatregelen heroverwogen kunnen worden.

Lees het hele bericht op rijksoverheid.nl