QR-info-BLOK-Covid19, woorden van hoop&troost/ ferdivedaasje.

In intheamomintsje fan Thea de Jong.

Deze pagina biedt je wekelijks, misschien dagelijks AFLEIDING, in een veel-omvattende mix van deelbare MAILHITS, korte gedichten, mooie foto’s en wat verder aan positieve, opbeurende ideeën opborrelt uit wat in Friesland MIENSKIP heet.

De DEELBARE link is bit.ly/2WjS4P2

Elke bijdrage met een POSITIEVE insteek is welkom. Ook je hulp om deze site op peil te houden. Stuur je bericht naar de webmaster hfjveenstra@gmail.com

Elke dag vind je het VERS VOOR VANDAAG met bit.ly/39QgZyu

gemakkelijk door deze QR-link af te drukken en die thuis op een voor-de-hand-liggende plek op te plakken.Ook kun je een stukje van de link( 39QgZyu ) op je duimnagel schrijven om daarmee thuis deze pagina op te roepen.

TRIENNEN

Droegje dyn triennen leafste, tusken ús eagen lizze marren fan begryp. Patsje myn triennen leafste, tusken ús lippen leit in wrâld fan leafde; droegje, patsje ús triennen, leafste.

een ge-dicht van Tsjits Peanstra

————————————————————–

Geen handje, elleboog of voetje geven. Geen geknuffel en gekusjes…… Maar WEL de Drachten-groet op anderhalve meter of veel verder. De Drachten-groet is werkzaam op ook grote afstand en heeft 4 posities: een lange DG links of rechts en de korte DG links of rechts.

Bij de lange-rechts begroet je iemand met horizontaal uitgestrekte rechterarm waarbij je meteen en snel de hand naar het hart brengt. Voor de korte-links breng je met een al gebogen arm de linkerhand naar je hart.

————————————————————–

Voor kinderen, kleinkinderen, ouders en grootouders is nu beschikbaar de gratis open online thuiscursus FRYSK: deelbaar , ophaalbaar op het internetadres OANT MOARN : bit.ly/3ovZCcu

/03/Poekie-het-Coronaballetje.mp4


Een verzameling KLANK=BEELD-GEDICHTEN voor nu en andere tijden.

KIJKERISAN…..