QR-info-BLOK-Covid19, woorden van hoop&troost/ ferdivedaasje.

In intheamomintsje fan Thea de Jong.

Deze pagina biedt je wekelijks, misschien dagelijks AFLEIDING, in een veel-omvattende mix van deelbare MAILHITS, korte gedichten, mooie foto’s en wat verder aan positieve, opbeurende ideeën opborrelt uit wat in Friesland MIENSKIP heet.

De DEELBARE link is bit.ly/2WjS4P2

Elke bijdrage met een POSITIEVE insteek is welkom. Ook je hulp om deze site op peil te houden. Stuur je bericht naar de webmaster hfjveenstra@gmail.com

Elke dag vind je het VERS VOOR VANDAAG met bit.ly/39QgZyu

gemakkelijk door deze QR-link af te drukken en die thuis op een voor-de-hand-liggende plek op te plakken.Ook kun je een stukje van de link( 39QgZyu ) op je duimnagel schrijven om daarmee thuis deze pagina op te roepen.

Beeld: Pier Pander , bewerking foto< Henk Veenstra> vers.

In de stil-le wijk

bloeit on-ze mag-no-li-a

als nooit te-vo-ren.

TRIENNEN

Droegje dyn triennen leafste, tusken ús eagen lizze marren fan begryp. Patsje myn triennen leafste, tusken ús lippen leit in wrâld fan leafde; droegje, patsje ús triennen, leafste.

een ge-dicht van Tsjits Peanstra

————————————————————–

Geen handje, elleboog of voetje geven. Geen geknuffel en gekusjes…… Maar WEL de Drachten-groet op anderhalve meter of veel verder. De Drachten-groet is werkzaam op ook grote afstand en heeft 4 posities: een lange DG links of rechts en de korte DG links of rechts.

Bij de lange-rechts begroet je iemand met horizontaal uitgestrekte rechterarm waarbij je meteen en snel de hand naar het hart brengt. Voor de korte-links breng je met een al gebogen arm de linkerhand naar je hart.

————————————————————–

Voor kinderen, kleinkinderen, ouders en grootouders is nu beschikbaar de gratis open online thuiscursus FRYSK: deelbaar , ophaalbaar op het internetadres OANT MOARN : bit.ly/2ZPpAgA

/03/Poekie-het-Coronaballetje.mp4


Een verzameling KLANK=BEELD-GEDICHTEN voor nu en betere tijden.

KIJKERISAN…..