QR-info-BLOK 3 G- Covid-19, KANSEN tot VERANDERING

In deze periode van Covid19 en SARS-COV20-besmettingen en overlijden zal het leven op aarde geleidelijk anders worden.

Maar of die veranderingen ieders omstandigheden verbeteren of verslechten is de vraag. KANSEN zijn er wel om BLIJVEND verbeteringen aan te brengen.

coronalogica:

ALLES MOET ANDERS

AFLEIDING ? VERLEIDING? MISLEIDING?

Juist nu is het zaak én is er tijd om na te denken over een gezonde samenleving en economie ná deze corona-crisis. Juist nu is er de kans om je leven anders in te richten, om anders, beter om te gaan met jezelf, je naasten en je sociale omgeving. Om niet alleen je woning maar ook je “bovenkamer” op te ruimen, te ontdoen van slechte en overbodige zaken.

Elke link naar een (goed doordachte) bijdrage om een verbetering ter verandering te bewerkstelligen is hier welkom.

Een nieuwe lente….een ANDER geluid

Idee 1 Schaf het cookie-beleid + reclame in de media af. Daar zit niemand op te wachten, de meeste producten kunnen beter buiten internetaanbiedingen worden bekeken. Het is storend, informatie-overdracht verhinderend. Iedereen kotst van cookies.

Idee 2: Om het milieu te sparen (vermindering van broeikasgassen). Om je tijd, energie, geld te besparen wordt het motto:

WOON WAAR JE WERKT EN WERK WAAR JE WOONT

Thuiswerkers merken het al. Het autogebruik neemt af. Je hebt meer tijd voor jezelf, voor je gezin, voor hobby’s, voor contact met familie…..En je bespaart autobrandstof voor woon-werkverkeer en spaart daarmee het milieu. Misschien kun je je baan en/of je woning ruilen? Praat er eens over met je chef.

Idee 3: In deze periode van crisis is onzekerheid fnuikend. Er zou een verbeterd sociaal systeem moeten komen zonder uitbuiting van werknemers en zelfverrijking van enkelen. Dat is een systeem van een leven lang leren en kennis-overdracht, een OPERATIE TRANSFER: werken terwijl je leert en anderen leren terwijl je werkt. INVESTEREN IN MENSEN.

23-04-2020: 7t of protective medical equipment has just arrived in #Montenegro by transport provided and paid for by #Netherlands through #NATO mechanism. Thanks ally @NLatNATO. The importance of alliance and solidarity is shown when it matters most! (1/3) #CoronaInfoCG#COVID19