QR-info-BLOK 3, Covid-19 inleiding

Link naar het OVERZICHT -> bit.ly/2w9QnJ5

—————————–

Link naar deze inleiding > bit.ly/2vlHp1p < of bit.ly/2UwWq2F of deze QR-code:

Dit QR-info-BLOK 3 bevat publieksvriendelijke informatie, meningen & feiten over het coronavirus Covid-19. BLOK 3 is onderdeel van ’s werelds eerste QR-info-KUBUS.

Deze site is virusvrij van cookie-scherm en reclames. De pagina’s zijn Voor Verbetering Vatbaar. De inhoud wordt regelmatig verbeterd, aangepast aan veranderende omstandigheden en betere inzichten. De inhoud van deze site is bedoeld voor ANDERS-TALIGEN. het gaat om voorlichting over een uiterst belangrijk onderwerp: niet in de taal van ambtenaren, politici, wetenschappers, maar in gewone, voor zoveel mogelijk inwoners van Nederland begrijpelijke bewoordingen. Het gaat hier om een eenvoudige, heldere uitleg: om DUIDELIJKHEID. De site staat klaar om door jou te worden gedeeld.

Heb je behoefte aan informatie over Covid-19 of Sars-COV 2? Dan kun je de QR-lezer van je smartphone richten op deze QR code of een korte code als bit.ly over dit onderwerp activeren, waarmee je gericht en altijd de onderliggende informatie kunt ophalen. Om te lezen wat je gemist hebt en om te herlezen wat je even niet snapte. Daarvoor kun je de sleutel-link bit.ly/2vlHP1p gebruiken.

Moderne foontjes hebben een ingebouwde QR-lezer. Op minder moderne handy’s kun je een (gratis) QR-reader installeren.  Het gebruik van de zoek-optie Google-lens om bit.ly/ -codes en QR-codes te openen, geeft de mogelijkheid om die info EERST toegankelijk te maken en die DAN TE DELEN. Deel bijvoorbeeld DEZE LINK: overzicht van vragen&antwoorden > bit.ly/2w9QnJ5 Probeer het maar eens met de QR-info-link hieronder.

————————————————————–

CORONALOGIE

Een virus is een natuurverschijnsel wat op een -voor de mens-onbekend tijdstip kan uitbreken, zich op grote schaal kan verspreiden en veel mensen kan infecteren. Het virus op zich kan niets behalve zich vermeerderen. Het is een stukje DNA wat zich alleen kan verspreiden door onzichtbaar en onhoorbaar mee te liften zoals met of in een mini-waterdruppel. Het is een longvirus wat vooral probeert de mens te infiltreren via openingen in het hoofd: de mond, de neus, de ogen en nog open wondjes. Het is dus zaak om de coronale invasie daar te weren. Zie het hoofdstuk preventie in het overzicht.

VOORKOMEN IS DUS LETTERLIJK HOOFDZAAK

De naam corona betekent kroon naar de uitsteeksels op het lichaam van het virus zoals de uitsteeksels langs de bovenrand van een kroon.

Er bestaat een groot aantal soorten virussen in verschillende varianten, die bij dier of mens kunnen binnendringen. Je kunt er heel ziek van worden en eraan bezwijken. Daarom is het prachtig dat de medische wetenschap bestrijdingsmiddelen (de vaccins) kan ontwikkelen tegen bij voorbeeld het griep-virus.

MAAR……..een virus verandert steeds en dan helpt een vaccin (gemaakt naar meestal het laatst voorgekomen virus) niet of nauwelijks meer. Vaccins werpen als het ware een dam op tegen een nog onbekende woeste zee, maar we moeten afwachten of ze echt helpen. Natuurlijk kan en MOET de mens leren van virale virus-uitbraken in het verleden. Wereldwijd zijn er talloze knappe koppen en gerenommeerde onderzoek-instituten om rekening te houden met een toekomstige uitbraak. Maar nog steeds kan het heel lang duren voordat een vaccin ontwikkeld, getest én voor grootschalige toepassing goedgekeurd is. Er zijn ook bijzondere virus-vormen. Sars en Mers zijn bijvoorbeeld ziektes die door een corona-virus worden veroorzaakt. Aan dat rijtje is nu ook Covid-19 en SARS-COV-20 toegevoegd. Omdat het virus steeds muteert en minder of meer ingrijpt in het leven van de mens plus de economie zijn ook voor deze site steeds aanpassingen nodig. In het algemeen is het zo, dat een degelijke, eerlijke publieksinformatie cruciaal is. Toegankelijke info voor de burger is er lang niet altijd; ook niet in ontwikkelde landen.

Bij de huidige opkomst en wereldwijde uitbraak van het CoVid-19 virus, het voortdurende gebrek aan een werkend vaccin en beschermingsmiddelen is het vrijwel zeker dat een bijzonder groot aantal mensen besmet en ziek zullen worden. Het gaat niet om een lokale uitbraak (een epidemie) maar om een wereldwijde (een PANDEMIE). Veel mensen hebben vragen waarbij de antwoorden niet voor de hand liggen en niet of nauwelijks vindbaar zijn.

Op deze site kun je een duidelijke, korte vraag kwijt. Je vraag en het antwoord worden anoniem gepubliceerd in een RUBRIEK. Stuur je vraag, voorzien van de naam van de gewenste rubriek (pagina of sub-pagina) uit de onderstaande indeling ( https://bit.ly/2w9QnJ5 ) naar hfjveenstra@gmail.com

Link naar het OVERZICHT van hoofdstukken over Covid19 ->  https://bit.ly/2w9QnJ5