QR-info-BLOK 3, Covid-19 inleiding

Link naar het OVERZICHT -> bit.ly/2w9QnJ5

——————————————-

Link naar deze inleiding > bit.ly/2vlHP1p < of bit.ly/2UwWq2F of deze QR-code:

Dit QR-info-BLOK 3 bevat publieksvriendelijke informatie, meningen & feiten over het coronavirus Covid-19. BLOK 3 is onderdeel van ’s werelds eerste QR-info-KUBUS.

Deze site is virusvrij van cookie-scherm en reclames. De site staat klaar om door jou te worden gedeeld. De pagina’s zijn Voor Verbetering Vatbaar. De inhoud wordt regelmatig verbeterd, aangepast aan veranderende omstandigheden en inzichten. Het gaat hier om een eenvoudige, heldere uitleg: om DUIDELIJKHEID.

Heb je behoefte aan informatie over Covid-19 ? Dan kun je de QR-lezer van je smartphone richten op deze QR code of een korte code als bit.ly over dit onderwerp activeren, waarmee je gericht en vlot de onderliggende informatie kunt ophalen.

Moderne foontjes hebben een ingebouwde QR-lezer. Op minder moderne handy’s kun je een (gratis) QReader installeren.  Het gebruik van de zoek-optie Google-lens om bit.ly/ en QR-codes te openen, is dan een mogelijkheid om die info EERST toegankelijk te maken en DAN TE DELEN. Deel bijvoorbeeld DEZE LINK: overzicht van vragen&antwoorden > bit.ly/2w9QnJ5 Probeer het maar eens met de QR-info-link hieronder.

CORONALOGIE

Een virus is een natuurverschijnsel wat op een -voor de mens-onbekend tijdstip kan uitbreken, zich op grote schaal kan verspreiden en veel mensen kan infecteren.

De naam corona betekent kroon naar de uitsteeksels op het lichaam van het virus zoals de uitsteeksels langs de bovenrand van een kroon.

Er bestaat een groot aantal soorten virussen in verschillende varianten, die bij dier of mens kunnen binnendringen. Je kunt er heel ziek van worden en eraan bezwijken. Daarom is het prachtig dat de medische wetenschap bestrijdingsmiddelen (de vaccins) kon ontwikkelen tegen bij voorbeeld het griep-virus.

MAAR……..een virus verandert steeds en dan helpt een vaccin (gemaakt naar meestal het laatst voorgekomen virus) niet of nauwelijks meer. Vaccins werpen als het ware een dam op tegen een nog onbekende woeste zee, maar we moeten afwachten of ze echt helpen. Natuurlijk kan en MOET de mens leren van virale virus-uitbraken in het verleden. Wereldwijd zijn er talloze knappe koppen en gerenommeerde onderzoek-instituten om te anticiperen op een toekomstige uitbraak. Maar nog steeds kan het heel lang duren voordat een vaccin ontwikkeld, getest én voor grootschalige toepassing goedgekeurd is. Er zijn ook bijzondere virus-vormen. Sars en mers zijn bijvoorbeeld ziektes die door een corona-virus worden veroorzaakt. Aan dat rijtje kan nu ook Covid-19 worden toegevoegd. Omdat het virus steeds muteeert en minder of meer ingrijpt in het leven van de mens plus de economie zijn ook voor deze site steeds aanpassingen nodig. In het algemeen is het zo, dat een degelijke, eerlijke publieks-informatie cruciaal is.

Bij de huidige opkomst en wereldwijde uitbraak van het CoVid-19 virus, het voortdurende gebrek aan een werkend vaccin en beschermingsmiddelen is het vrijwel zeker dat een bijzonder groot aantal mensen besmet en ziek zullen worden. Het gaat niet om een lokale uitbraak (een epidemie) maar om een wereldwijde (een PANDEMIE). Veel mensen hebben vragen waarbij de antwoorden niet voor de hand liggen en niet of nauwelijks vindbaar zijn.

Zo ongeveer elk jaar duikt er weer een ander-voor mens of dier – abnormaal gevaarlijk virus op. Hierbij een oude column van mij over een vergelijkbaar gevaarlijke bacterie MRSA of EHEC: https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2011/06/oreganisch/

Op deze site kun je een duidelijke, korte vraag kwijt. Je vraag en het antwoord worden anoniem gepubliceerd in een RUBRIEK. Stuur je vraag, voorzien van de naam van de gewenste rubriek (pagina of sub-pagina) uit de onderstaande indeling ( https://bit.ly/2w9QnJ5 ) naar hfjveenstra@gmail.com

Link naar het OVERZICHT van hoofdstukken over Covid19 ->  https://bit.ly/2w9QnJ5